A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük és hozzáadjuk az olivaolajat.
A két lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és belegyúrjuk, majd kívülről, az edény széléről, kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbe haladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk.
A tésztát 40x30cm-re nyújtjuk, majd a hosszabbik végeit 4cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
A sütő 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére, fél centi mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és alsó-felső sütéssel 44 percig sütjük.