Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyorsan elkészül ez az epres-tejfölös süti, ami garantáltan a család kedvence lesz

default user icon
MME
Ha egy igazán egyszerű epres finomságra vágysz, készítsd el az alábbi receptet – biztosak vagyunk benne, hogy már az első falat után kicsik és nagyok kedvence lesz.

Az eper, a túró és a tejföl együtt legyőzhetetlen trió. Ezzel a desszerttel ráadásul nincs sok munka, a végeredmény viszont mennyei! Érdemes egyből két adagot készíteni belőle. Ha nincs eper, bármilyen bogyós gyümölcsből is nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 50 dkg eper
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítése:

  1. A túrót, a tejfölt és a barna cukrot összedolgozzuk, majd a tojásokkal haborsa keverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, a vaníliaaromát. Hozzáadagoljuk a lisztet és végül a sütőport. Alaposan összekeverjük.
  3. Az epreket kisebb darabokra vágjuk.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk az eperrel és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  5. A tészta lágy, rezgős, ezért hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül az epres-tejfölös sütemény:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss