A fűszereket száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha már illatosak, finomra törük őket egy mozsárban. Felforrósítjuk a vaj felét, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, majd nagy lángon 5-6 percig pirítjuk. Akkor jó, ha az összes nedvesség elpárolgott.
Hozzáadjuk a bort, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a fűszereket, a ketchupot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Aprítógépbe tesszük a megmaradt vajjal együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk.
A keveréket pástétomos tálkába tesszük, lefedjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt félórával kivesszük. Forró pita vagy pirítós illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre