Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű gombapástétom

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A fűszereket száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha már illatosak, finomra törük őket egy mozsárban. Felforrósítjuk a vaj felét, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, majd nagy lángon 5-6 percig pirítjuk. Akkor jó, ha az összes nedvesség elpárolgott.

2.

Hozzáadjuk a bort, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a fűszereket, a ketchupot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Aprítógépbe tesszük a megmaradt vajjal együtt. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, ismételten megsózzuk és megborsozzuk.

3.

A keveréket pástétomos tálkába tesszük, lefedjük, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt félórával kivesszük. Forró pita vagy pirítós illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss