Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű Fanta szelet

55 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Fanta szelet tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaóport, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a tésztához.
  2. Egy 23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a 10 dkg porcukorral, majd a túrót is hozzádolgozzuk, és rákenjük a kihűlt tésztára.
  4. A pudingport a maradék cukorral és a narancsos üdítővel elkeverjük, majd felfőzzük. Kevergetve kihűtjük. Amikor langyosra hűlt, rácsorgatjuk a túró tetejére, majd hűlni hagyjuk 1-2 óráig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss