Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű és nagyszerű zöldborsókrémleves, ahogy a gyerekek szeretik!

A szülők örök problémája, hogyan etessék meg gyerekükkel az egészséges ételeket. Bloggerünk, Babiczky-Pfliegel Dóra kétgyerekes családanya, és az egészséges alapanyagok és -étrend híve. Ezúttal egy titkos borsóleves receptet hozott nekünk, amit a gyerekek is szívesen megesznek.

Idén nagy fába vágtam a fejszémet, veteményest csináltunk a kert cca. 6 négyzetméteres területén. Az csak egy dolog, hogy a háromévest folyamatosan győzködnöm kellett, hogy ne  húzgálja ki a még nyeszlett répákat, és ne tapossa le az újhagymát. Az viszont tényleg  megnehezítette a helyzetünket, hogy nem annyira értünk a témához. Cékla, répa, cukkini – így  inkább csak dísznövényként funkcionált, és hát egyik sem ment a levesbe. Borsónk viszont termett szép számmal.

Nyersen a legjobb!

Az egyik legszebb kerti pillanatképem, ahogy a lányok gumicsizmában guggolva szüreteleik a zsenge cukorborsót és úgy csemegézik, mintha a föld legfinomabb desszertje lenne. Nem volt  szívem se levest, se főzeléket készíteni belőle, örültem, hogy így, nyersen fogyasztják.

A cukorborsó

Érzelmileg is megérint a cukorborsó, már a nevén nevezni is jólesik, ugyanis első babánkat  így hívtam, amikor még egészen picikén befészkelte magát a hasamba. Persze szakácsként is minden hódolatom előtte, nem csak édes íze miatt kedvelem, hanem azért is, mert a zsenge cukorborsó hájából isteni köretet lehet készíteni.

Gyerekbarát módon

A zöldborsó a gyerekek nagy kedvence, így nagyon nem kell turpisságokat bevetnem egy-egy borsós fogásnál. Ennél a krémlevesnél annyi a plusz kis extra, hogy rengeteg intenzív ízvilágú cheddar sajttal készítettem. A sajt nem csak a testét adta meg, de egy kis izgalmas ízt is adott neki. Fűszerek közül is csak a legprimitívebbeket vetettem be, hagytam, hogy a borsó és a sajt, illetve a zöldfűszer érvényesüljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss