Elkészítés: Kevés zsiradékban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az alaposan megmosott erdei gombát, nem fedjük le, mert így is sok vizet enged. 10 percig pároljuk. Ha puha, meghinjük liszttel, és közben jól elkeverjük, nehogy csomós legyen. Felöntjük vízzel, teszünk bele egy húsleveskockát, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet. Ha sok a gombám, nem főzök bele nokedlit, ha kevesebb, egy tojásból keszítek nokedlitésztát és belefőzöm. A végén 2 dl tejfölt, 1-1,5 dl főzőtejszínt, pár csepp citromlét teszünk bele. Könnyű tavaszi leves.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre