Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kölesdesszert

50 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, az aszalt áfonyát és a reszelt citromhéjat, majd ízlés szerint egy kevés fahéjat, szegfűszeget és vaníliaaromát is teszünk bele.
  2. Egy tepsit kikenünk vajjal (vagy ghível vagy kókuszzsírral), és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a köles fel nem szívja a vizet (kb. 40 perc).
  3. Melegen fogyaszthatjuk kásaként, ha kihűl, süteményként fel lehet szeletelni.


Megjegyzés

Ha neked kevés a mazsola édessége tehetsz hozzá nádcukrot is. Én néha variálom és teszek bele egy fél csésze kókuszt is, attól még finomabb. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss