Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes uborka

27 szavazat
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, és előzőleg mosogatószerrel alaposan átmosott, átöblített, tiszta üvegekbe rakjuk.
  2. A vizet az ecettel lábasba tesszük, összekeverjük és felforraljuk. Amikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és további 5 percig főzzük.
  3. A még forró levet ráöntjük az uborkákra, majd jól lezárjuk az üvegek tetejét.
  4. Egy vizzel teli nagyobb edényt felteszünk a tűzre, és belerakjuk az uborkás befőttes üvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Az elkészült ecetes uborkákat meleg dunsztba tesszük. 24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.

Megjegyzés

Anyukám bevált receptje. Minden évben igy rakjuk, rakja el az uborkát, hogy télen is élvezhessük az ízét. - SKAndi

Ezek is érdekelhetnek

Friss