Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, de nagyszerű gyümölcstorta

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tortalaphoz kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább keverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztet, végül a megolvasztott, de már nem meleg margarint is.
  2. A tésztát margarinnal kikent sütőformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a pudingot: kevés hideg tejben csomómentesre keverjük a port, hozzáadjuk a cukrot is. A tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingporos keveréket, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, alufóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A kihűlt pudingot a tortalapra kenjük. A hűtőbe tesszük addig, amíg a puding teljesen meg nem dermed.
  5. A hűtőből kivéve a torta tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel.
  6. 1 csomag színtelen zselatint 3 dl vízben a cukorral feloldunk, kissé lehűtjük, majd amikor már kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. A tortát újra a hűtőbe tesszük, hogy a zselatin is teljesen megdermedjen.
  7. A tejszínt felverjük, és tálalás előtt ezzel díszíthetjük, kínálhatjuk a gyümölcstortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss