hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis krumpli sült csirkével

MME MME
3 4.1/5
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló edénybe sütőpapírt teszünk vagy egy kevés olajat öntünk, majd ráterítjük a hagymát.
  2. A tepsis krumpli alaphoz krumplit megtisztítjuk, 0,5 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A sült csirkéhez a csirkecombokat bedörzsöjük a szárnyas fűszersóval, és egy kis őrölt édes paprikával (a színe miatt), majd ráfektetjük a krumplira. A felszeletelt (vagy csak félbe vágott) fokhagymákat rászórjuk, és rátesszük a rozmaringágat is.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, 0,5 dl vizet öntünk a hús alá, majd az alufóliával letakart tepsit betoljuk a sütőbe. Kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek