Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csokoládétorta

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A süteményhez:
  • 1 teáskanál étolaj a tepsi kikenéshez
  • 12 dkg finomliszt, plusz 2 teáskanál a lisztezéshez
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 lágyan felvert nagy tojás
  • 12 dkg margarin
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál porcukor a díszítéshez
  • A töltelékhez:
  • 1,5 dl sűrű tejszín
  • málnadzsem (jó barack is)

Elkészítés

Elkészítés: 180 °C-ra melegítsük elő a sütőt. Olajozzunk, majd lisztezzünk ki 2 darab 20 cm átmérőjű lapos tortaformát.

Egy edénybe szitáljunk össze a lisztet, a sütőport, valamint a kakaóport.
Adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a margarint, valamint a tejet. Keverjük, míg lágy és egynemű masszát kapunk.

Egy nagy fémkanállal osszuk el a masszát a 2 forma között, majd egyengessük el a tészta tetejét. 25 percig süssük, míg a sütemény teteje ruganyos lesz és megszilárdul. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a torták megsültek-e.

Ha kész, hagyjuk a tortákat 10 percig a formákban hűlni. Egy kést húzzunk végig a torták oldalán, hogy könnyebb legyen kivenni őket a formából. Tegyünk a forma tetejére egy tányért, majd fordítsuk át, hogy kijöjjön a torta. Rendes oldalukkal lefelé hagyjuk őket a tortarácson kihűlni.

A töltelékhez verjük fel lágyan a tejszín.

Az egyik tortalapot kenjük meg málnadzsemmel, majd tejszínnel. Tegyük a tetejére a másik réteg tortalapot. Fordítsuk meg.

Közvetlenül tálalás előtt tegyük a porcukrot a szitába, s szórjuk meg vele a tortát.

Megjegyzés

Én egyszer, mikor nem volt otthon tejszín, túróval illetve tejföllel készítettem el a tölteléket, úgy is jó volt. Nekem eddig mindig bevált. - gullerzso

Ezek is érdekelhetnek

Friss