Az egyszerű csokitorta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojások sárgáját a kakaóval kézi robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot verünk. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk egy szilikon spatulával. Majd apránként, óvatos mozdulatokkal belekeverjük az átszitált lisztet.
A tésztát egy kapcsos tortaformába simítjuk, és 160 fokon alsó-felső sütésen 40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez habosra kikeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztből, a tejből, a kakaóporból, a vaníliás cukorból főzött és kihűtött sűrű pudingot, majd együtt is jól kihabosítjuk. Végül teszünk bele még 1 ek kakaóport, azzal is jól kikeverjük, így intenzívebb lesz a csokiíz.
A piskótát három lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd egy spatulával mintát húzunk a krémbe. A tetejére reszelt fehér csokit szúrunk díszítének.