hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csirkés rakott tészta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. Az egyszerű csirkés rakott tészta elkészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréses esetén 160 fok). A mozzarellát apró szeletekre daraboljuk, a sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és nagyjából 1/2 cm szeletekre szeleteljük. A hagymát felaprítjuk, míg a csirkemellfiléket 3 cm-es kockára vágjuk.
    2. A húst besózzuk és egy nagyobb méretű, már előmelegített serpenyőben néhány kanál olajon világosbarnára pirítjuk, majd a csirkemelldarabokat egy hőálló edénybe (kb. 24*14 cm) helyezzük.
    3. A hússütésre használt serpenyőben a répát és a hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a húsleves-alaplét. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük, egy kevés oregánóval fűszerezzük és forrásig melegítjük.
    4. A tésztát a csomagoláson található utsítás szerint megfőzzük, majd a szósszal együtt a húsra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Megszórjuk az előre feldarabolt mozzarellával és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

      Nézd meg videón, hogy készül az egyszerű csirkés rakott tészta:



Ezek is érdekelhetnek