Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csirkés rakott tészta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag mozzarella (125 g)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szelet csirkemellfilé (kb. 180 g)
  • 3 ek olaj
  • bors
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv (400 g)
  • 400 ml csirkealaplé
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 tk szárított oregánó
  • 15 dkg tészta (pl. spirál, csiga, csavart bármi)

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréses esetén 160 fok). A mozzarellát apró szeletekre daraboljuk, a sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és nagyjából ½ cm szeletekre szeleteljük. A hagymát aprítjuk, míg a csirkemellfiléket 3 cm-es kockára vágjuk.
  2. A húst besózzuk és egy nagyobb méretű, már előmelegített serpenyőben néhány kanál olajon világosbarnára pirítjuk, majd a csirkemell darabokat egy hőálló edénybe (kb. 24*14 cm) helyezzük.
  3. A hússütésre használt serpenyőben a répát, a hagymát kevés olajon dinszteljük, majd a szeletelt paradicsomkonzervet és a húsleves alaplét hozzáadjuk. Sóval, borssal és egy csipet cukorral ízesítjük, kevés oregánóval fűszerezzük és forrásig melegítjük.
  4. A tésztát megfőzzük, majd a szósszal együtt a húsra öntjük, óvatosan összekeverjük. Az előre feldarabolt mozzarellával megszórjuk és az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Videó! Így készítheted el a csirkés rakott tésztát! >>>

9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss