hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csirkepörkölt

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk (óvatosan, le ne égjen!). Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.

Galuskával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés

Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek, elég *vizes* marad, néha a csirke előbb megpuhul, mint hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne, ezért a végén kivettem a húst, és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek