Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű májpástétom

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felcsíkozzuk, serpenyőbe tesszük, és kiolvasztjuk a zsírját. Felszeleteljünk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát üvegesre pirítjuk a szalonnás zsíron, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. Feldaraboljuk a szárnyasmájat, és hozzáadjuk a hagymás zsírhoz. Megsózzuk, megborsozzuk és megfűszerezzük a majoránnával és a kakukkfűvel. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, a konyakot és 4 dkg vajat. 5 percig együtt pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Botmixerrel pürésítjük, majd cserép- vagy porcelánedénybe töltjük, és babérlevéllel díszítjük. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészítjük a barna vajat. 10 dkg vajat felmelegítünk, majd ha barnulni kezd, egy teaszűrőn átszűrjük egy hideg edénybe. Ráöntjük a pástétomra, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    CSIRKEMÁJ - KIADÓSAN, VÁLTOZATOSAN, FINOMAN >>> 

    MÉG TÖBB MÁRTOgATÓS, SZÓSZ, KRÉM, PESTO >>> 

    ROZMARINGOS-FEHÉRBOROS HÁZI MÁJAS >>> 

Lassú fordulaton pürésítsük a májat! Közben többször tartsunk szünetet, mert ha felmelegszik, kicsapódik a zsiradék.

Ezek is érdekelhetnek

Friss