Az élesztőt a vízben elkeverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Beleöntjük egy tálba, majd hozzárakjuk a tejet, a sót, a cukrot a tojást, egy bögre lisztet és az olvasztott vajat. Simára keverjük és félretesszük.
Egy tálba belerakjuk a puha, feldarabolt vajat, és hozzáadjuk a maradék négy bögre lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Ehhez keverjük a korábban összeállított élesztős összeállítást. Egy fakanállal, majd a kezünkkel összedolgozzuk. A tálat celfonállal lefedjük, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk.
Pihentetés után a tésztát egy lisztezett deszkárra tesszük. Átnyújtjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. Egyszerre csak egy adag tésztával dolgozunk, a többit a hűtőben tároljuk.
1 adag tésztát a deszkán kinyújtunk, és egy éles késsel pite szeletekre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve feltekerjük őket. Minden tekercset félhold alakra formázunk. Szilikonlappal, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket. Minden tekercs között 3-5 centi helyet hagyunk.
Kb. 2 órán át szobahőmérsékleten tovább kelesztjük a tésztát a tepsiben.
A sütőt 165 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét megkenjük tojással és 35 percig sütjük.