Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű croissant recept

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a vízben elkeverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Beleöntjük egy tálba, majd hozzárakjuk a tejet, a sót, a cukrot a tojást, egy bögre lisztet és az olvasztott vajat. Simára keverjük és félretesszük.
  2. Egy  tálba belerakjuk a puha, feldarabolt vajat, és hozzáadjuk a maradék négy bögre lisztet. Alaposan összegyúrjuk. Ehhez keverjük a korábban összeállított élesztős összeállítást. Egy fakanállal, majd a kezünkkel összedolgozzuk. A tálat celfonállal lefedjük, és legalább négy órára a hűtőbe rakjuk.
  3. Pihentetés után a tésztát egy lisztezett deszkárra tesszük. Átnyújtjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. Egyszerre csak egy adag tésztával dolgozunk, a többit a hűtőben tároljuk.
  4. 1 adag tésztát a deszkán kinyújtunk, és egy éles késsel pite szeletekre vágjuk. A szélesebb végétől kezdve feltekerjük őket. Minden tekercset félhold alakra formázunk. Szilikonlappal, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk őket. Minden tekercs között  3-5 centi helyet hagyunk.
  5. Kb. 2 órán át szobahőmérsékleten tovább kelesztjük a tésztát a tepsiben.
  6. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. A tészták tetejét megkenjük tojással és 35 percig sütjük.

 

Megjegyzés

Ebből az adagból kb. 16-18 db készül el. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss