Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű burgonyakrémleves

40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyakrémleves elkészítéséhez a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát feldaraboljuk.
  2. Fazékban felhevítünk 1 ek vajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és tovább pároljuk kb. 2 percig. Közben enyhén megsózzuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt főzzük 15-20 percig.
  3. Közben a leöblített petrezselyem lecsipkedett leveleit durvára aprítjuk, a toastkenyeret és a bacont apróra kockázzuk. A bacont szárazon felhevített serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kivesszük. A maradék vajat a kiolvadt zsírral együtt felolvasztjuk. Beledobjuk a kenyérkockákat, és közepes tűzön aranysárgára pirítjuk.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és sóval, borssal, némi frissen reszelt szerecsendióval, valamint a majoránnával fűszerezzük.
  5. A krémlevest adagonként tányérokba merjük, és a darabokra tördelt baconnel, valamint a petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A pirított kenyérkockát külön kínáljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss