Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű bolognai spagetti

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

Apróra kockázzuk vagy lereszeljük a vöröshagymát és a sárgarépát. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beleszórjuk a zöldségeket, és megpároljuk.

2.

A zöldségekhez adjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a vörösbort, megsózzuk ízlés szerint, és 10 percig főzzük.

3.

Fakanállal feldaraboljuk a dobozos paradicsomot, és a levével együtt a húsos masszához keverjük. Hozzáadjuk az aprított bazsalikomlevelet, a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Ha szükséges, kevés vizet aláöntünk, és kis lángon még 15 percig főzzük.

4.

Közben a spagettit a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és adagonként elosztjuk a tányérokon. Rámerjük a bolognai mártást, és megszórjuk meg a finomra reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek