Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű birsalmasajt

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
30 adag
Hozzávalók
  • 1,5 kg birs alma
  • 1 kg befőzőcukor (2:1)
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db kezeletlen citrom

Elkészítés

  1. A megmosott birsalmát hámozatlanul felnegyedeljük és a magház eltávolítása után felkockázzuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt nagyon puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd szitán áttörjük.
  2. A pépes masszából kimérünk 1 kg-ot. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk belőle a velőt. A citromot megmossuk, és lereszeljük a héját. A kimért pépet összekeverjük a befőzőcukorral, a vaníliavelővel és a citromhéjjal. Kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, és száradni hagyjuk 1-2 napig.
  3. A megszilárdult birsalmasajtot sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla az alufóliát, és további 1 napig szárítjuk. Végül tetszés szerint felszeleteljük vagy kockákra vágjuk.

7 ELLENÁLLHATATLAN BIRSALMASAJT, AMIVEL A NAGYIT IS LEPIPÁLOD! >>> 

9 RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART AZ ŐSZ! >>> 

Az elkészült birsalmasajtot cukorba hempergetheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss