Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű almás süti leveles tésztából

> 90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihentetjük. Másnap is felhasználható. (A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.)
  2. A fűszerezett, párolt almához hozzákeverjük a búzadarát. Az egyik kinyújtott tésztát sütőpapírral kibélelt, 23x34 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával, a tölteléket elegyengetjük rajta.
  3. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd befedjük vele az almát. Egy-két helyen villával megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütötjük. Langyosra hűtve, porcukorral meghintve felszeletelhetjük. 

11 ÉDES SÜTI, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>>

11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>>

Megjegyzés

Sütés előtti napon vagy pár órával előtte legyúrod, és készíthetsz belőle édeset és sósat is! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss