Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű almás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanilíás cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl (én ezt tejjel helyettesítettem)
  • A töltelékhez:
  • 2 kg megpucolt, lereszelt alma
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a liszttel összemorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót (tejből vagy tejfölből annyit, hogy lágy, könnyen gyúrható, ruganyos tészta legyen), majd kettéosztom. Pihentetem addig, mg a tölteléket elkészítem.

Az almát megpucolom, lereszelem, cukorral és fahéjjal kicsit megpárolom.

Az egyik tésztacipót kinyújtom, keikent, lisztezett tepsi aljára teszem, megszurkálom villával, elegyengetem rajta a kifacsart almatölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. Azt is megszurkálom villával, majd tojásfehérjével megkenem, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss