Elkészítés: A tésztához a margarint a liszttel összemorzsolom, beleteszem a többi hozzávalót (tejből vagy tejfölből annyit, hogy lágy, könnyen gyúrható, ruganyos tészta legyen), majd kettéosztom. Pihentetem addig, mg a tölteléket elkészítem.
Az almát megpucolom, lereszelem, cukorral és fahéjjal kicsit megpárolom.
Az egyik tésztacipót kinyújtom, keikent, lisztezett tepsi aljára teszem, megszurkálom villával, elegyengetem rajta a kifacsart almatölteléket, majd befedem a másik kinyújtott tésztalappal. Azt is megszurkálom villával, majd tojásfehérjével megkenem, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre