Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez zseni! Így tudod újratölteni az egyszer használatos fűszermalmot - Videó

default user icon
MME
A fűszermalmot sokan szeretik, hiszen frissen őrölve igazán finomak és aromásak a fűszerek. A boltokban kapható, egyszer használatos fűszermalmokat azonban nem lehet újratölteni, és ezért a kukában landolnak. Van azonban egy trükk, amivel játszi könnyedséggel le lehet szedni róluk a kupakot!

Ha nem szeretnél drágán, újratölthető fűszermalmot venni, és nem is akarod kidobni a boltban egyszer már megvett fűszermalmot, akkor nézd meg ezt a videót! Egy zseniális trükk segítségével nemcsak, hogy kevesebb hulladékot termelsz, de pénzt is spórolsz, ugyanis nem kell újra és újra megvenni az egyszer használatos fűszermalmokat!

Így szedd le a fűszermalom tetejét!

Az egyszer használatos fűszermalmok teteje szinte rá van gyógyulva az üvegre és puszta erővel esélytelen, hogy leszedjük. Létezik azonban egy trükk! Ha kiürült a fűszermalom, akkor öntsünk egy pohárba forró vizet, majd fejjel lefelé fordítva állítsuk az üveget a vízbe. Fontos, hogy a meleg víz lepje el a fűszermalom műanyag tetejét. Hagyjuk állni a malmot pár percig, majd ezt követően csavarjunk egy konyharuhát a fűszermalom tetejére és egy határozott mozdulattal húzzuk le az üvegről az őrlőt.

Szuper ötlet, amivel újratölthető az egyszer használatos fűszermalom

A fűszermalom üvegét ezután mossuk ki és alaposan szárítsuk meg, ezután bármilyen fűszerkeverékkel feltölthetjük. Kerülhet bele szemes feketebors, de többféle színes borsból álló keverék is, de nagyszemű sóval vagy csilipehellyel is feltölthetjük. Ezután egy erős mozdulattal pattintsuk vissza a fűszermalom tetejét és már használhatjuk is fűszerezésre.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss