Egyiptomi padlizsánkrém (babaganush)

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt sütőben alaposan megsütjük, amíg a héja egészen megpirul. Ezután eltávolítjuk a héját, a húsát kikaparjuk, és összetörjük egy villával.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a leturmixolt paprikát. Hozzáadjuk a szezámolajat, az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és az egészet alaposan összekerjük. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés

Igazi arab finomság. Mi piritóssal és húsokkal is szoktuk enni mártogatósként. Nagyon rá lehet szokni, mert nagyon finom! - Orsocska

Ezek is érdekelhetnek

Friss