35 dkg babot áztassunk be 24 órára. 2 fej felaprított hagyma egyikét és 3 gerezd kipréselt fokhagymát 2 evőkanál olajban megpirítunk. Aztán beletesszük a leszűrt babot, és pároljuk vele együtt. Tegyünk hozzá 25 dkg felszeletelt kelkáposztát, 1 evőkanál őrölt koriandert, és vízzel öntsük fel. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor egy csomag vágott kaprot, 2 kávéskanál őrölt édesköményt, sót és frissen vágott mentalevelet adunk hozzá. A másik felszeletelt hagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, majd néhány friss mentalevéllel a kész bab tetejére öntjük. Barna kenyérrel fogyasztható, de önmagában is laktató.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre