Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Egyik nagyobb büntetés az emberiség számára mint a másik" - teszteltük a snack kolbászokat

Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat.

Erre a legjobb alany a snack kolbászok világa, ami mintha a semmiből nőtt volna hirtelen ki a földből. Alig pár éve, hogy elkezdtek itthon megjelenni ezek a termékek, de mostanra már szinte minden boltban találunk belőlük valamilyen fajtát. Nagy lelkesedésünk közepette a csemege és csípős változatokat dobtuk kosárba, melyek közül a héten előbbit, azaz a szolidabb tüzesség mentes példányokat teszteltük.

Spar

Csomagolása ismét kényezteti szemünket szuper zöld árnyalatával. Csabai alapokkal dolgozik elnevezése alapján. Illatát megtapasztalva egészen elégedetten dőlhetnénk hátra, mert bizony kellemes, füstös aroma árad irányából. Kóstolva aztán meglep minket, mert nem igazán érezhető az íze. Enyhe sósság megjelenik, de a nagy kolbászos élményt ebben ne keressük. Állagra kicsit lazább, nem kell vicsorogva-tépve elharapni.

Adatok: 100 gramm, 279 Ft

Csabahús

Gyors pillantás a leírásra a csomagolás hátulján és máris tudjuk, hogy ugyanott lát napvilágot, ahol a Spar kolbásza. Ennek ellenére különböző, amit már illatozás közben is érzünk. Sokkal kevesebb füst aroma jutott ebbe. Állagra tömörebb és szárazabb, mint az előző. Ízében picit füstös, de kevésbé pozitív, hogy vannak benne keményebb darabkák, amik recsegve köszönnek be fogaink között. Sósságnak nincsen jele, ez egyedül füstösséget produkál picit ízében.

Adatok: 100 gramm, 319 Ft

TESZT! MEGNÉZTÜK, HOL LEHET A LEGJOBB VIZES ZSEMLÉT KAPNI>>>

Pikok

Tépjük a csomagot és utána 3 másodperccel máris gyanúsan kezdünk a távolba révedni, aminek oka, hogy nem tudjuk miért árad a csomagolás felől gumimatrac aroma orrunk felé. Bízunk benne, hogy csak a csomagolás okozta, de a kérdőjel örökre a fejünkbe égett. A kolbászokat közelről is teljesen illattalannak nevezhetjük. Állagra nagyon tömör, rendesen rágni kell a falatokat, de szerencsére nincsen benne semmi keményebb csomó sehol. Ízre sokat nem lehet róla mondani, natúr és semmilyen.

Adatok: 100 gramm, 299 Ft

Tesco

Igazán letisztult és elegáns csomagolást kapott. Kibontva érkezik egy laza füstös illatfelhő, ami elsőre jó jelnek számít. Kóstolva kapunk egy szárazabb fajtát, amiben a füst ízre is picit megvan. Érdekessége, hogy ez a példány kicsit édesebb, de persze ne úgy tekintsünk rá, mint egy édességre, hacsak nem vagyunk vérbeli kolbász rajongók. Rágni rendesen kell, megdolgozza tépőfogainkat az nem vitás.

Adatok: 100 gramm, 315 Ft

Szentandrási

Igen, márkanevét hallván mi magunk is elsőre inkább a sörre asszociálunk, mint egy kolbászra. Feltéptük a csomagolását és szótlanul ültünk és próbáltuk feldolgozni a helyzetet. Brutálisan furcsa illat áradt belőle, de mivel nincs fájdalom ezért meg is kóstoltuk. Íze a hetes hörcsögalom környékén mozog, de egy-egy pillanatig cornflakes aroma is felüti a fejét, de sajnos előbbi erősebben sokkal. Fojtogató ízének hála, ebből senki nem ette meg a kóstoló mennyiséget. Állagra, mint egy rágósabb focilabda, kegyetlen.

Adatok: 100 gramm, 399 Ft

PÁRIZSITESZT: EZT A PARIZERT VEDD, ÉS EZT KERÜLD, HA JÓT AKARSZ! >>>


Pick Snack csemege

Előző után ennek illata egyenesen a mennyországa repít minket. Miértje egyszerű, jó. Kellemes téliszalámis illat, mögött egy karakteres füstös huzattal. Kóstolva egy közepesen kemény állagú kolbász, aminek inkább téliszalámi az íze is. Csipet sósság van benne, de szinte észrevehetetlen, ha nem direkt figyelünk rá. Íze lassan cseng le, kellemes példány.

Adatok:100 gramm, 499 Ft

Pick stick

Eltitkolt ikertestvére is lehetne az előzőnek bár, ez kisebb mennyiségre és méretre is. Felbontás után viszont ennél a tökéletes kolbász illatot sikerül megélnünk. Tiszta és természetes füstösség, ami mellé egy zsírosabb lágyabb állag párosul. Ennek okán harapni nem nagy kihívás, de nem is olvad azért karamellként el szánkban. Lágy ízek és tökéletes harmónia jellemezi.

Adatok: 60 gramm, 379 Ft

Böklunder

Itt egy kicsit egy különcbe sikerült belefutnunk, mert ő eredeti csomagolásán úgy hirdeti magát, mint szalámi, de a magyarosított szövegben már kolbászként szólítják. Illata nemes egyszerűséggel üres, így hamar kóstolásra veszi magát az ember. Ízében a parizer és a diákcsemge jellegzetes ízei keverednek. Hááát érdekes, ha még azt is hozzá vesszük, hogy savanykás is utóízében, akkor azt mondjuk, hogy nem életünk legjobb szalámi-kolbásza.

Adatok: 25 gramm, 129 Ft

Snack it

A látvány érdekes. Dupla csomagolás, de a kolbász olyan vékony mintha Resident Evil forgatásról kértek volna kölcsön némi zombibelet, ami már 4-5 hete a napon aszalódik. Illata több mint meglepő, mert erősen krumplileves aromákkal rendelkezik. Kóstolás során az egész megindul egy bődületesen intenzív tárkonyos irányba, ami miatt mondhatni rémes az egész. Mivel vékony, harapni alig kell, de az íze úgyse ösztönöz ránk, hogy mindenáron újra kóstoljuk.

Adatok: 120 gramm, 579 Ft

Ítélet

A nagy kolbász derbi heti bajnoka egyértelműen a Pick lett. Arany és ezüst gond nélkül. A kisebb kiszerelés jobban vizsgázott, az egy fokkal jobban adja a kolbászos életérzést. Az is mellette szól, hogy csak 60 grammos, amit még könnyebb egy kosszal bedarálni, mint egyből 100 grammal. Harmadik helyen a Tesco, ami már mintha másik liga lenne, de amúgy bőven az elfogadható így is.

A Szentandrási és a Snack it fej-fej mellett lett a hét szégyene. Egyik nagyobb büntetés az emberiség számára mint a másik. Egyik agyonfűszerezett és kolbásztól nagyon távol áll, a másik pedig illatra és ízre is egy merénylettel egyenértékű.

Pick Stick
Pick Snack
Tesco
Spar
Csabahús
Pikok
Böklunder
Snack it
Szentandrási

TESZT! MELYIK A LEGJOBB BOLTI CSEMEGE KOLBÁSZ? >>>

GRILLKOLBÁSZOKAT TESZTELTÜNK: EZEKET ÉRDEMES VENNI KERTI SÜTÖGETÉSHEZ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss