Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyensúlytészta feketeszederrel és kesudióval

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Ezután alufóliával bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megszórjuk a megmosott, leszárított fekete szederrel, majd a kesudióval. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, hagyjuk hűlni, kockákra vágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral.

Megjegyzés

Az egyensúlytészta tetejét megszórhatjuk málnával, szőlővel, ribizlivel, egressel, kockákra vágott almával, körtével, fél szilvával, durvára vágott dióval, mogyoróval, pisztáciával, stb.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss