Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyéjszakás zabkásák (banános-mandulás és barackos-csokis)

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Előkészítünk 2 db kisebb csatos befőttesüveget.
  2. A barackos-csokis zabkásához először a zabpehely felét az üvegbe öntjük, majd rászórjuk a chiamagot és összekeverjük.
  3. Ráöntjük a tejet, rászórjuk az apróra vágott sárgabarck felét. A barackra rákanalazzuk a görög joghurtot, a joghurtra a lekvárt, majd a barack másik felét, és meghintjük a reszelt étcsokoládéval. Lezárjuk az üveget, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel fogyasztjuk. Fel is melegíthetjük.
  4. A banános-mandulás zabkásához a zabpehely felét ugyanúgy az üvegbe töltjük, majd rászórjuk a chiamagot és összekeverjük.
  5. Szintén felöltjük a tejjel, megszórjuk a durvára tört mandulával, majd rátesszük a felkarikázott banánt is. Rákanalazzuk a joghurtot, megcsorgatjuk a mézzel, majd ismét a banán és mandula következik. Lezárjuk az üveget, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap reggel hidegen vagy felmelegítve fogyasztjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az egyéjszakás zabkása

 

Megjegyzés

Befőtt gyümölcsöt is használhatunk a zabkása elkészítéséhez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss