hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyedényes baconös-csirkés tészta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A bacont kisebb csíkokra vágjuk és egy magasfalú serpenyőben ropogosóra pirítjuk, majd egy tálba félretesszük. A zsiradékon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük, majd azt is félretesszük.
  2. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk. Ha a baconből nem sült ki elég, akkor pótoljuk. Rátesszük a megtisztított és szeletekre végott gombát, és együtt pirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd felöntjük a húsleves alaplével és a vízzel, gyakran kevergetve összeforraljuk.
  3. A tésztát beletesszük a serpenyőbe, ügyeljünk arra, hogy a folyadék teljesen ellepje, majd a tetejére helyezzük a csirkemelleket és 8-10 percig közepes lángon pároljuk, olykor megkeverjük.
  4. Amikor átpuhult a csirkemell és a tészta is megfőtt, hozzákeverjük a krémsajtot, összeforraljuk és megszórjuk a pirított baconnel. 

Ezek is érdekelhetnek