Elkészítés: A szikkadt zsemléket áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.
Tegyük bele egy tálba a darált húst, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.
A sütőformát kenjük ki margarinnal (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem), majd lapogassuk bele a húsos masszát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.
Amíg a fasírt sül, készítsünk krumplipürét, és ezzel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre