Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült karaj gombás-paradicsomos mártással

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A karajt beszórjuk magyaros fűszersóval, a fokhagymákkal megtűzdeljük, és a szokásos módon sütőben megsütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a mártást: a hagymákat, a paradicsomokat és a gombákat nagyobb darabokra vágjuk (pl. normál méretű gombát elég 4 felé), és olajon elkezdjük párolni. Kb. 20 perc után felöntjük 3-4 deci vízzel, beletesszük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Amíg megsül a hús, addig főzzük a mártást, közben felöntjük vízzel, ha elfő. Figyelni kell, hogy a végén ne legyen túl híg (vizes), tehát csak kevés vizet öntsünk mindig hozzá.

Ha megsült a hús, beletesszük a mártásba, a hús alatt lévő zsírral (olajjal) együtt!!! Persze ha túl sok zsírban sült a hús, akkor nem kell mindet beletenni.

Szinte bármilyen köret illik hozzá, mi krumplipürével szeretjük, de sült krumplival vagy akár rizzsel is kiváló. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss