hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült karaj aszalt gyümölcsökkel

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéskaraj egyben
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg aszalt barack
  • citromos tea
  • kevés bor
  • őrölt bors
  • szeletelt bacon
  • A páchoz:
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • egész bors
  • mustár
  • ételízesítő
  • olaj
  • víz
  • Köret:
  • burgonya

Elkészítés

Elkészítés: Előző este az aszalt szilvát és az aszalt barackot külön-külön beáztatjuk citromos teába, közben kevés borral meglocsoljuk.

A karajt bepácoljuk aprított vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, egész bors, mustár, ételízesítő, só, olaj és kevés víz keverékébe.

Másnap a karajt a pácléből kiemelve kicsit sózzuk, borsozzuk, olajozott tepsibe fektetjük, és betakarjuk baconszeletekkel. Köré rakjuk a lecsöpögtetett aszalt gyümölcsöket, kevés vizet, bort öntünk alá.

Alufóliával letakarjuk, és sütőben pároljuk, majd fólia nélkül megpirítjuk.

A karajt hagyjuk kicsit hűlni, majd vékonyan felszeleteljük. Köré rakjuk a gyümölcsöket, és burgonyapürével kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss