Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült kacsa

> 90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A kacsát tepsibe tesszük, mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagymagerezdeket. Aláöntünk  1 dl húslevest és rácsorgatjuk a mézet.
  3. Alufóliával befedjük, és 160 fokos sütőbe tesszük. 10 percenként levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a párolólével. 1 óra (vagy 1 óra 20 perc) után megpuhul. Ha könnyen belemegy a sütővilla, akkor puha. Ekkor a fóliát levesszük, a húst újra meglocsoljuk, és a sütőt 210 fokra állítjuk. Ha sok folyadék van alatta, azt kimerjük. 10-12 perc alatt ropogós pirosra sütjük. 

Baconös kacsasült >>>

KACSASÜLT PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL >>> 

Vörösboros kacsasült >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss