Elkészítés: Kerek tűzálló tálat kikenünk olajjal, meghintjük zsemlemorzsával és . A darált húst összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével és 1 tojással, ízlés szerint fűszerezzük, majd az előkészített tálba tesszük. Egy kis mélyedést csinálunk a közepébe, és
előmelegített sütőben félig megsütjük.
Közben a karfiolt sós vízben megfőzzük,
lecsurgatjuk, jó apróra feldaraboljuk, és a félig megsült hús közepén levő mélyedésbe tesszük.
2 egész tojást, olajat, tejfölt és reszelt sajtot jól összekeverünk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, és ráöntjük a karfiol tetejére, ezután visszatesszük a sütőbe, és aranysárgára sütjük.
Szeletekre vágjuk, burgonyapürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre