Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy szelet Itália Pasaréten: Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal, az Alessio étteremből

default user icon
MME
A budapesti Alessio étterem marasztaló hangulatával, ételeinek szenzációs ízvilágával és egyedi varázsával már sok visszatérő vendéget szerzett magának. Elég csak egyszer betérni, utána biztosan rabul ejti az ízlelőbimbókat. Most, amikor a koronavírus-járvány fenekestől felforgatta életünket, sajnos nem tapasztalhatjuk a hely hangulatát, vagy érezhetjük Forrai Miklósnak és csapatának a keze munkáját dicsérő szuper fogások ízét.

Ezért a kortárs magyar konyha nagykövete úgy döntött, hogy vezetésével minden héten, lépésről lépésre bemutatják egyik ínycsiklandozó fogásuk elkészítését a Mindmegette olvasóinak. Így, ha csak egy apró töredékét is, de otthonunkba érezhetjük az étterem mediterrán hagulatát és hamisíthatatlan ízvilágát.

Gombás csirkemell házi burgonyafánkkal

Hozzávalók:
A burgonyafánkhoz:
0,2 kg burgonya (főtt)
2 db tojás
4 g élesztő
15 dkg liszt
csipetnyi só
fehér bors

A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma
0,5 kg csiperkegomba
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés

- A burgonyafánk összetevőit egy keverő edényben homogénre gyúrjuk, majd evőkanállal kiformázzuk és a forró olajban aranybarnára sütjük.

- A csiperkét vékonyra felszeleteljük és lepirítjuk, félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, rádobjuk a felvágott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd rászórjuk a megpirított gombát.

- Ráöntjük a tejszínt, egy pillanatra beforraljuk és rászórjuk a petrezselymet, majd lehúzzuk a tűzről. A szobahőmérsékletű csirkemellet mindkét oldalán megpirítjuk, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük (sütőtől függően). Ha elkészül a hús, kivesszük és 5-6 percig pihentetjük.

- A gombamártásból tányérra teszünk egy alapot, ráhelyezzük a felszeletelt csirkemellet, mellépakoljuk a burgonyafánkokat és petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.

14 RECEPT SZABI, A PÉKTŐL A KENYÉRTŐL A PÉKSÜTEMÉNYIG >>> 

6 BEVÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A LEVES >>> 

CSIPSZ HÁZILAG: EGYSZERŰBB, MINT GONDOLNÁD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss