Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szenzációs! Ismét egy magyar csiliszósz lett a világ legjobbja

default user icon
MME
Ismét bebizonyosodott, hogy ha csiliszószról van szó, ott vagyunk a világ élvonalában: egy rangos versenyen, a The World Hot Sauce Awards-on, a magyar GaBko Chili Ale Mango Habanero nevű termékét választották a világ legjobb csiliszószának!

A World Hot Sauce Awards egy több, mint tíz éve létező csiliszósz fesztivál, ahol számos kategóriában indíthatják a gyártók az általuk kifjelesztett termékeket. A GaBko Chili Chili Ale Mango Habanero nevű szósza nem csak a minden kategória felett álló abszolút győztes lett, de gyümölcs kategóriában is első helyezést ért el!

"Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak" – nyilatkozta a keddi Borsnak a szószról Nagy Gábor, a termék megálmodója.

Nagy Gábor szerint a szósz remekül passzol húsokhoz, szendvicsekhez, hamburgerekhez, tésztákhoz vagy salátákhoz, de kiváló mártogatós is egyben.

A magyar csiliszósz a miskolci Zip's brewhouse közreműködésével készült, a GaBko Chili honlapja szerint a szószt "a habanero, mangó friss gyümölcsös íze és a sörkomló fanyarsága teszi teljessé", 1800 forintért lehet megvásárolni.

A magyar csiliszószok egy ideje már az élbojban végeznek a World Hot Pepper Awards-n: 2015-ben hatalmas szenzáció volt, amikor a Chili Hingária Manufaktúra Spirit of Attila szószát találták a Hot sauce/Hot kategóriában a legjobbnak, majd 2017-ben, ugyanennek a cégnek 5 terméke 5 különböző kategóriában bizonyult a legfinomabbnak, sőt az Édes Csípéssel a fődíjat is besöpörték!

Ezek is érdekelhetnek

Friss