Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy falatot sem eszik, sőt nem is iszik egy etióp nő, az orvosok sem tudják, hogy lehet életben

Az etióp nőt már többször is megvizsgálták az orvosok, és nemcsak nyomát nem találták elfogyasztott élelmiszernek, de azt sem tudják, hogyan maradhatott életben ilyen hosszú ideig élelem nélkül.

Nem mindennapi történetet mutatott be egy utazóblogger. Drew Binsky egészen Etiópiáig utazott, hogy személyesen találkozzon azzal a nővel, aki állítása szerint már tizenhat éve egy falatot sem evett, sőt nem is ivott még vizet sem, mégis tökéletes egészségnek örvend.

Muluwork Ambaw tízéves kislány volt, amikor felhagyott az evéssel. Amikor a szülei kérték, hogy iskola előtt, még otthon reggelizzen, ő már akkor sem evett rendesen, csak úgy tett, mintha enne, mert nem volt étvágya, sőt szomjúságot sem érzett. Nem tudja, miért történt ez vele, de úgy hiszi, ez isten akarata.

Kertészkedik és a családjára rendszeresen főz

Annak ellenére, hogy Muluwork nem érez éhséget, és nincs szüksége élelemre, a családjáról rendesen gondoskodik. Kertészkedik, zöldségeket termeszt, amiket saját családja, illetve a hozzájuk érkező vendégek esznek meg. Szeret főzni, sőt arra is emlékszik, hogy legutoljára, azaz tizenhat évvel ezelőtt vöröslencse-pörköltet evett.

Az orvosok is megvizsgálták

Muluworköt három éven át tartó vizsgálatsorozatnak vetették alá, és az orvosok arra az eredményre jutottak, hogy az etióp nő teljesen egészséges. Nem találták nyomát a szervezetében semmilyen élelmiszernek, víznek, sőt még salakanyagnak sem az emésztőrendszerében, ami megerősíti Muluwork állítását, miszerint nem kell az illemhelyet használnia.

Az évtizedes böjt ellenére életben van, sőt gyermeke is született. A várandóssága idején glükózinfúziót kapott, hogy a baba egészségesen fejlődhessen, ám Muluwork a szülés után képtelen volt szoptatni. A kétkedőknek azt üzeni, hogy menjenek el hozzá és töltsenek el vele pár napot, és látni fogják, hogy valóban nincs szüksége élelemre, vízre sem – olvasható a Daily Star cikkében.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss