Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy büfés videóban magyarázza el, miért méregdrága a balatoni lángos

default user icon
MME
Ahogy az elmúlt években, úgy idén nyáron is sokaknál kiverte a biztosítékot a balatoni lángosok árazása. Mondhatni jogos a felháborodás, hiszen ha csak egyetlen lángos előállítási költségét nézzük, azt gondolhatnánk, hogy busás haszonnal kínálják a "magyar tenger" partján található büfék a közkedvelt strandkaját. Egy balatoni vendéglátós most megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba, és egy TikTok-videóban elmagyarázta, szerinte miért ennyi az annyi.

A strandolok minden évben komoly ostrom alá veszik a balatoni büféseket, azon belül is azok lángosárait a nyári hónapok beköszöntével. Idén a legtöbb helyen a sajtos-tejfölösért már 2000 ezer forintot is elkérnek, de a sima lángos is bőven 1000 forint felett mozog. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért adják ilyen borzasztóan drágán ezt a strandkaját, aminek egyébként az anyagköltsége elenyészőnek mondható.

Egy balatoni vendéglátós erre a kérdésre válaszolt most egy TikTok-videóban, ahol részletesen megindokolja, szerinte miért ennyire drága a lángos. Elöljáróban eláruljuk, hogy nem az anyagköltséghez köthető az évről évre történő áremelkedés. A büfés egyébként azokat a kijelentéseket is igyekszik megcáfolni, miszerint már a horvát vagy a spanyol tengerpart is olcsóbb, mint a Balaton.

@mcfulop #CapCut #buszsofőr #balaton #balatoninyár #Balaton lejáratása#kulfoldimagyarok #bufé #skociaimagyarok ♬ eredeti hang - hobbi büfés

Tehát, Fülöp szerint a drága lángos oka a munkaerőhiányban keresendő. Mint mondja, a balatoni vendéglátósoknak alkalmazkodniuk kell a „nyugati” bérekért elérhető szakácsokhoz vagy konyhai kisegítőkhöz, így a lángos árát nem az anyagár mozgatja, hanem az, hogy mennyiért sikerül szakembert találni.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss