Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy budai lakás áráért kelt el a sztárséf kése

default user icon
MME
Brutális összeget, egészen pontosan 70 millió forintot fizettek egy online árverésen a tavaly öngyilkosságban elhunyt Anthony Bourdain amerikai szárséf egyik kedvenc konyhakéséért. Az aukción kétszáznál is több személyes tárgya került kalapács alá, ám vágóeszköze bizonyult a legkapósabbnak.

Az aukció szervezőinek beszámolója szerint 200 és 400 ezer dollár, azaz 60 és 121 millió forint közötti bevételre számítottak összesen, ám ez az összeg végül 1,8 millió dollárra, azaz 547 millió forintra rúgott. Az árverés legborsosabb tétele a személyesen Bourdain számára, acélból és meteoritból készített különleges kés volt, aminek értékét korábban a szakértők mindössze párezer dollárra lőtték be.

Nos, vágül ezért a darabért nem kevesebb, mint 231 ezer dollárt, azaz 70 millió forintot perkált le egy gyűjtő 55 licit megtétele után. Népszerű volt a sztárséf nevével ellátott haditengerészeti zubbonya is, amiért 171 ezer dollárt, magyar pénzre átszámolva mintegy 52 millió forintot fizettek. 

A bevétel 40 százalékát egyébként az Amerikai Konyhaművészeti Akadémia új Anthony Bourdain-ösztöndíjára fordítják, 60 százalékát pedig Bourdain özvegye és gyereke kapja.

 

MEGHALT ANTHONY BOURDAIN DÍJNYERTES TÉVÉS SÉF, RIPORTER ÉS ÍRÓ 

A SÉFEK SÉFE GYŐZTESE ELÁRULTA, MIRE KÖLTI A 10 MILLIÓ FORINTOS NYEREMÉNYT 

KRAUSZ GÁBOR ELÁRULTA, MIT SZOKOTT OTTHON TÓTH GABINAK FŐZNI 

Ezek is érdekelhetnek

Friss