Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egri töltött gomba

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg közepes csiperkegomba
  • 1 citrom
  • 60 dkg sült kacsamáj
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg besamelmártás
  • 1 dl konyak
  • fehér bors
  • szurokfű
  • szerecsendió
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • Az egri mártáshoz:
  • 2 dl barnamártás
  • 1 dl Egri bikavér

Elkészítés

Elkészítés: A szép, egyforma gombafejeket citromos, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük.

A májat áttörjük, kikeverjük vajjal, besamellel, konyakkal és fűszerezzük.
A kihűlt gombafejeket megtöltjük a pürével, majd bundázzuk, és szép pirosra sütjük forró olajban.

Az egri mártáshoz a barnamártást és az Egri bikavért összekeverjük, és kiforraljuk. Ha selymesebbé akarjuk tenni, vajat is morzsolhatunk bele.

Sült krumplival vagy rizibizivel körítjük a gombafejeket, és egri mártást kínálunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss