Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egri káposztás tyúk

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított tyúkhúst feldaraboljuk. Zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darabolt tyúkhúst. Fűszerezzük, rátesszük a kimosott savanyú káposztát. Felforraljuk, és az egészet átrakjuk egy római tálba.

Az edényt lefedve 80 percre a sütőbe tesszük. További 15 percig a fedelét levéve, a tejföllel meglocsolva az ételt készre pároljuk.

Tálaláskor a saját zsírjában kakastaréjként kisütött szalonnaszeletekkel díszítjük. Pirospaprikával megszórjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek