Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egri káposztás jérce

MME MME
1 4.7/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A jércét megtisztítjuk, feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymát felhevített olajban aranysárgára pirítjuk, gyorsan elkeverjük benne a paprikát, s hozzáadjuk a jércedarabokat. Rövid ideig együtt pörköljük, majd kevés vizet adva alá, megkevergetve, újra kevés vizet hozzáöntve fedő alatt pároljuk. Közben beletesszük a sót, és a megtisztított, köménymaggal összevagdalt fokhagymát is. Amikor a hús félig megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a jól megmosott, kifacsart káposztát, jól összekeverjük a hússal, s kevés vizet (vagy csontlevet) öntünk rá. Fedő alatt meg-megkeverve készre pároljuk, tejföllel és kevés liszttel behabarjuk. Közben megsütjük a szeletekre vágott szalonnát, tálalásnál a káposztás jérce tetejére tesszük a szalonnaszeleteket, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss