hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egresleves jostával

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott gyümölcsöket jól összetörjük és hagyjuk lecsepegni, majd apróbb lyukú szűrőn átpaszírozzuk. A szűretlen gyümölcslét felhasználásig hideg helyen tároljuk.
  2. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, apránként felöntjük a vízzel, folyamatosan simára keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcslét, sózzuk, ízesítjük a cukorral és szegfűszeggel. Felforraljuk, hozzáadjuk a gyümölcsszemeket. A tűzhelyet elzárva hagyjuk 1-2 percig a szemeket puhulni. Amennyiben szükséges a főzőtejszínnel elkevert tojássárgájával tovább sűríthetjük.
  3. Lehűtve hidegen, tejszínhabbal tálaljuk. Hűsítő, ízletes nyári leves. /télen melegen fogyasszuk/

9 GYÜMÖLCSLEVES RECEPT, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

HŰSÍTŐ GYÜMÖLCSLEVESEK, AMIVEL TÚLÉLHETED A KÁNIKULÁT >>>

SAVANYÚ, MÉGIS IMÁDJUK! ÍGY HASZNÁLD FEL AZ EGREST >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss