hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egresleves bundás kaláccsal

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egrest megtisztítjuk. Karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt. Megfűszerezzük a fahéjjal, a csillagánizzsal, a vaníliával és a sóval. Alacsony hőmérsékleten a gyümölcsöt puhára főzzük.
  2. Leszűrjük a megpuhult egrest, majd átpaszírozzuk egy lábosba. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, majd felforraljuk. Megpirítjuk a mandulát a forró vajon.
  3. Felverjük a tojást a fahéjjal, majd belemártjuk a kalácsszeleteket. Felforrósítjuk az olajat és a kalácsszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A levest a pirított mandulaszeletekkel díszítjük és a bundázott kaláccsal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek