Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

MME MME
> 90 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk egy fazékban, majd amikor karamellizálódott, körbe-körbeforgatjuk a fazékban, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojásokat felverjük a többi cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha az csomómentesen elkavarodott, akkor a tejet is hozzácsorgatjuk.
  3. A folyékony krémet beleöntjük a már megszilárdult karamellre a fazékba.
  4. A fazekat beletesszük egy tepsibe, amibe vizet öntünk, hogy vízgőzben tudjon készre sülni a desszert, majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÜLÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek