hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

MME MME
65 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A cukrot folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk egy fazékban, majd amikor karamellizálódott, körbe-körbeforgatjuk a fazékban, aztán hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat felverjük a többi cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha az csomómentesen elkavarodott, akkor a tejet és a vaníliaaromát is hozzácsorgatjuk.
  4. A folyékony krémet beleöntjük a már megszilárdult karamellre a fazékban.
  5. A fazekat beletesszük egy tepsibe, amibe vizet öntünk, hogy vízgőzben tudjon készre sülni a desszert. Betoljuka forró sütőbe, és kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül az égetett cukorkrém:


Ezek is érdekelhetnek

Friss