Ez most a legmenőbb cukorhelyettesítő, és még egészséges is!

A lucuma egy Dél-Amerikából származó gyümölcs, amelyet évszázadok óta használnak édesítésre – ma pedig egyre többen tekintenek rá mint természetes cukorhelyettesítőre. De vajon tényleg ez az aranyszínű por lehet a válasz az egészségesebb életmódra? Ebben a cikkben utánajárunk, mi is az a lucuma, mire jó, hogyan használható, és valóban képes-e kiváltani a hagyományos cukrot.
A lucuma (Pouteria lucuma) egy egzotikus gyümölcs, amely Peruból, Bolíviából és Ecuadorból származik. Az inkák aranyaként is ismert gyümölcs különleges, enyhén karamellás ízű, és legtöbbször porított formában kapható. A lucuma por nemcsak édesítőként használható, hanem számos tápanyagot is tartalmaz.
A lucuma egyre népszerűbb, mivel számos egészségügyi előnnyel rendelkezik:
A lucuma por sokoldalúan használható a mindennapi étkezés során:
Fontos tudni, hogy a lucuma nem olyan erősen édes, mint a cukor, így az ízlésedhez igazodva érdemes kísérletezni az arányokkal.
Bár a lucuma természetes és tápláló, néhány dologra érdemes odafigyelni:
A lucuma egy tápláló, finom és természetes alternatívája lehet a hagyományos cukornak. Különleges ízvilága mellett tápértéke is kiemelkedő, ezért bátran építhető be egy tudatos, egészséges étrendbe. Ha eddig még nem próbáltad, most itt az idő, hogy felfedezd ezt a dél-amerikai csodát!
(Kiemelt fotó: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.