Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Egészséges

Ezért ne dobd ki soha a görögdinnye magját - őrület, mit készíthetsz belőle!

Javában az olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak. A szurkolás sokunk számára elképzelhetetlen nassolás, „csipegetés” nélkül, még akkor is, ha pontosan tudjuk: ez akár egészségtelen is lehet. Most olyan nassolnivalókat ajánlunk az olimpiai szurkoláshoz, amelyeket bűntudat nélkül fogyaszthatunk: finomak, egészségesek, fantáziadúsak – és sem a gyomrot, sem a pénztárcádat sem terhelik!

Egészséges nasik? Igen, léteznek ilyenek, és az elkészítésük nem bonyolult, nem időigényes. A nyár a hazai termesztésű friss zöldségek és gyümölcsök igazi szezonja, ezért érdemes most elsősorban ezekkel próbálkozni. Egy jó ötlettel és némi fantáziával olyan nasik készíthetők, amiket az egész család, még a gyerekek is szívesen fogyasztanak.

1. PÖRKÖLT SÓS DINnYEMAG

A görögdinnyéből kiszedett fekete magokat nem kell kidobni, mert isteni sós ropogtatnivalót lehet készíteni belőlük, kiváltva például a sós mogyorót! A dinnyemag kifejezetten egészséges, mert magas növényi fehérje-, és relatív alacsony szénhidráttartalom jellemzi, de a folsav-, magnézium- és növényi vastartalma is jelentős. Fontos, hogy csak a fekete dinnyemagokat használjuk fel!

  1. Először is alaposan megmossuk a dinnyemagokat, majd egy papírtörlőn megszárítjuk őket.
  2. Aztán egy felhevített serpenyőben, folyamatos kevergetés közben pirítani kezdjük a magokat.
  3. Ha a kis szemek elkezdenek kipattogni a serpenyőből, akkor egy csésze vízben feloldunk egy kávéskanálnyi sót, és a magokra öntjük.
  4. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg az összes víz elpárolog.
  5. Kihűtjük, és már tálalhatjuk is.

2. Sárgarépa, paprika, uborka, zeller mártogatós

  1. Paprikából, uborkából, zellerszárból és előre megpucolt sárgarépából 7-8 cm hosszú, kb. 0,5-1 cm széles hasábokat vágunk.
  2. A színekkel játszva egy magasfalú pohárba vagy épp egy lapos tányéron kreatívan elrendezve tálaljuk.
  3. Készíthetünk hozzá házi mártogatóst is, például fokhagymás vagy zöldfűszeres tejfölt.

3. Nyers zöldségnyársak

A nyársak készítése nagyon egyszerű és gyors, mégis kitűnő nasik lehetnek minden korosztálynak! A lényeg, hogy készítsünk elő minden finomságot, amit a nyársra szeretnénk tenni.

  1. Darabolhatunk fel paprikát, paradicsomot, uborkát, de karalábévájóval friss karalábégömböket is készíthetünk, sőt, apró fürtös- vagy koktélparadicsomokat is vághatunk félbe.
  2. A vékony fanyársakra tetszőleges sorrendben tűzzük fel a zöldségeket, kombinálva a színeket és a formákat.
  3. Mártogatós szószok – igény szerint – a zöldségnyársakhoz is készíthetők, hiszen a fokhagymás és zöldfűszeres tejföl ezekhez is remekül passzol.

4. Gyümölcsnyársak

Ha szurkolás közben inkább valami édeset ennénk, az egyik legjobb választás a gyümölcsnyárs. Szinte minden hazai friss gyümölcsből elkészthető: sárgabarack, körte, alma, szeder, szőlő, és persze nem hagyhatjuk ki a klasszikus nyári kedvencet, a dinnyét sem!

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, de nem pucoljuk!
  2. Körülbelül azonos méretű darabokra aprózzuk őket, kivéve a szedret és a szőlőt, amelyek szemenként is felkerülhetnek a nyársra.
  3. A dinnyét kimagozzuk, és vagy felkockázzuk vagy dinnyegolyó-faragóval gömböket készítünk belőle.
  4. Ezután ízlés szerint, ismét a színeket és a formákat variálva, feltűzzük őket a fanyársakra.
  5. Mézzel meglocsolva, vagy olvasztott csokoládéba mártva biztos, hogy a gyerekek sem tudnak majd ellenállni!

Paradicsomos falatkák

Az igazi, zamatos koktélparadicsomot akár magában is fogyaszthatjuk, de fogvájóra tűzve friss bazsalikomlevéllel és egy kis mozzarellával ellenálhatatlan falatkákat kapunk!



A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.