Az idényzöldségeket és -gyümölcsöket nem csak fogyasztani jó, hanem a bőrünkön használva is bámulatos hatást érhetünk el. A Borsonline összegyűjtötte a szezon nagy kedvenceiből készült házi arcpakolásokat.
Már attól feltöltődünk, ha ránézünk az élénk színű bogyós gyümölcsre, ha pedig még pakolást is készítünk belőle, akkor a bőrünk is új élettel telítődik. Ugyanis antociánt tartalmaz, aminek az intenzív árnyalatot köszönheti, és ami az arcot is ragyogóvá teszi. Ráadásul a magjai omega3 és omega6 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítenek eltüntetni az apró bőrhibákat és kiütéseket.
6-8 szem málna
1 zöld teafilter
1 evőkanál beáztatott zabpehely
Elkészítése: Körülbelül egy percre áztassuk forró vízbe a zöld teás filtert, hagyjuk kihűlni, majd nyissuk ki a tasakot és a teafüvet keverjük össze a szétnyomkodott málnával és az előre beáztatott zabpehellyel.
Hogyan használjuk? A masszát terítsük el az arcunkon, hagyjuk hatni 5-10 percig, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.
Miért hatásos? Nemcsak a málna, hanem a zöld tea is segít abban, hogy felfrissüljön az arcbőrünk, míg a zabpehely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy ragyogóbb legyen a megjelenésünk.
Ahogy megízleljük a savanykás gyümölcsöt, egyből összehúzódik kicsit a szánk. Pont ebben rejlik bőrszépítő titka is: összehúzza a pórusokat, emiatt nagyon jó hatása van a zsíros bőrre és a faggyútermelésre. Emellett nagyszerűen táplálja és frissíti a bőrt.
1 marék meggy
2 evőkanál natúr joghurt
1/2 evőkanál barna cukor
Elkészítése: A meggyet magozzuk ki, törjük össze egy villával és adjuk hozzá a joghurtot. Ha inkább egy radírozó hatású maszkot szeretnénk, akkor jöhet a nagyobb szemű barna cukor.
Hogyan használjuk? Ha csak a meggyes-joghurtos keveréket használjuk, akkor akár 20-30 percen keresztül is fent hagyhatjuk a bőrünkön, majd mossuk le bő, langyos vízzel. A cukros, radírozós változatnak tíz perc hatóidő is elég.
Miért hatásos? A meggyben lévő hatóanyagok frissítik és mattítják a bőrt, a joghurt pedig hidratálttá és rugalmassá teszi, míg a cukor segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől.
Nyáron el sem tudunk képzelni ízletesebbet egy friss paradicsomsalátánál, amit maximum bazsalikommal ízesítünk. Érdemes is minél többször bevetni ezt a pirosló csodát, mert nagyon jó gyulladáscsökkentő, és hatékony fegyver a zsíros bőrrel és a pattanásokkal szemben is.
1/2 db paradicsom
2 teáskanál zabpehely
2 teáskanál natúr joghurt
1 teáskanál lereszelt uborka
Elkészítése: a félbevágott paradicsomot hámozzuk meg és pürésítsük, majd keverjük össze a zabpehellyel, joghurttal és az uborkával.
Hogyan használjuk? Vigyük fel a bőrünkre, majd negyed óra elteltével öblítsük le bő, langyos vízzel.
Miért hatásos? Legszívesebben megennénk ezt a maszkot, aminek a hozzávalói mind egyszerre nyugtatják, hűsítik és hidratálják is a bőrünket.
Grillezve, párolva, salátának – mindenhogy isteni ez a nyári finomság. Még pakolásként is! Szépítő erejét annak köszönheti, hogy nagyrészt vízből áll, emiatt tökéletesen hidratálja és tonizálja a kiszáradt bőrt.
1/4 db avokádó
1 evőkanál méz
1 teáskanál citromlé
1/4 db lereszelt cukkini (kisebb fajta)
Elkészítése: az avokádóból készítsünk pürét, majd keverjük el a mézzel és a citromlével. Végül forgassuk össze a finomra reszelt cukkinivel.
Hogyan használjuk? Hagyjuk hatni legalább 15-20 percig, majd bő, langyos vízzel öblítsük le az egészet.
Miért hatásos? Az avokádó magas zsírsavtartalma miatt újraéleszti a bőrt és fiatalos rugalmasságot biztosít, ahogy a méz is. A citromlé nemcsak arra jó, hogy az avokádó ne barnuljon be, hanem tonizálja is a bőrt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.