Egészben sült jércemell gombás polentával

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított húst megsózzuk, megborsozzuk, majd megpirítjuk a felforrósított olívaolaj felén. Tepsibe , tesszük majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  2. A polentához felforraljuk az alaplét és a tejet. Ha forrni kezd, belekeverjük a kukoricadarát habverővel, és folytonos keverés mellett, kis lángon puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a kockára vágott vajat.
  3. A megtisztított erdei gombákat nagyobb darabokra vágjuk, a pórét felkarikázzuk. Megpirítjuk mindkettőt a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a kakukkfű lecsipkedett leveleit. A polentához forgatjuk, majd tányérra halmozzuk, és a nagyobb darabokra vágott mellfilével kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss