Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat.
A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát (25 dkg) kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe.
A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
Ezután a tésztákat simára kevert tojássárgájával körbekenjük.
A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük.